Felvételi eljárásrend a 2023/2024. tanévre

A Pécsi Tudományegyetem – Bölcsészet- és Társadalomtudományi Doktori Tanácsához tartozó, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar adminisztratív keretein belül működő – doktori iskolái 2023. április 17-május 25. között a következő programjaikra hirdetnek felvételt a 2023. szeptember 1. napjával kezdődő 2023/2024. tanévre:

Interdiszciplináris Doktori Iskola

    "Európa és a magyarság a 18-20. században" Doktori Program (magyar nyelvű képzés)
    "A Kárpát-medence és a szomszédos birodalmak 900-1800" - Doktori Program (magyar nyelvű képzés)
    "A Kárpát-medence és az antik világ népeinek története, kultúrája és kapcsolataik az ókorban" Doktori Program" (magyar nyelvű képzés)
    Néprajz-Kulturális Antropológia Doktori Program (magyar nyelvű képzés)
    Politikatudományi Doktori Program (magyar nyelvű képzés)
    Doctoral Program in International Politics (angol nyelvű képzés)

 A felsorolt doktori képzésekre pályázhatnak azok a magyar és külföldi állampolgárok, akik hazai vagy külföldi osztatlan/mesterképzésben szerzett legalább jó rendű oklevéllel  rendelkeznek vagy azt a 2022/2023. tanév tavaszi félévében, legkésőbb a felvételi adatok tanulmányi rendszerbe emeltetésének kezdetéig, 2023. július 20. napjáig megszerzik és bemutatják, továbbá legalább egy, államilag elismert középfokú „C” típusú (azaz B2 szintű komplex) nyelvvizsgájuk van a tudományterületi doktori tanács által meghatározott nyelvek valamelyikéből. Kivételes esetekben a tudományterületi doktori tanács engedélyezheti a végzettséget és szakképzettséget, valamint a megfelelő szintű, tudományos munkához és nemzetközi szakmai közéletben való részvételhez szükséges nyelvismeretet igazoló dokumentum bemutatását a beiratkozási időszak lezárulta előtti határidőig. Az ilyen esetekben a pályázó mindaddig feltételesen vesz részt a fokozatszerzési eljárásban, amíg a felvétel ezen kötelező követelményeit nem teljesíti.

Jelentkezni a https://pte.hu/hu/jelentkezes-doktori-kepzesre központosított oldalon keresztül, de kizárólag az alábbiak szerint, az itt részletezett eltérésekkel lehet.

Interdiszciplináris Doktori Iskola

H-7624 Pécs, Rókus u. 2.    06 (72) 503-642